Inici / Notícies :: Bloc :: Xarxes socials i aprenentatge

Titular notícies

Xarxes socials i aprenentatge

Dissabte 9 Març 2013

Sangakoo és un mètode per aprendre matemàtiques basat en una poderosa eina tecnològica, que barreja dos conceptes: crear i compartir. La metodologia és molt apropiada tant per al professorat, l'alumnat o els afeccionats a les matemàtiques.


Encara recordo quan el meu pare relacionava directament les noves tecnologies amb l'oci. Cada cop que em trobava davant de l'ordinador, fins i tot un cop finalitzats els estudis universitaris, em feia la mateixa pregunta: "Ja estàs jugant?".

Si bé és cert que l'inici de la implementació social de les noves tecnologies ha anat mot relacionada amb el joc i l'oci, mica en mica la seva vesant més "educativa" ha anat guanyant terreny.
Un exemple en són les consoles de videojocs. Quan va aparèixer la Game Boy a casa no va arribar-hi fins tard perquè no era "educativa", i en canvi des de fa uns anys, pocs, la nova generació d'aquestes tenen la opció de descobrir-hi una vessant educativa des del joc.

El mateix passa exactament amb les xarxes socials. Si fins al moment només han servit per, entre d'altres coses, perdre el temps, ara comencen a aparèixer eines i recursos que estimulen i fomenten l'aprenentage.
Un exemple recent n'és Sangakoo, una xarxa social en la que, tant alumnes com professors, comparteixen, solucionen i creen problemes matemàtics.

El seu funcionament és senzill. Es tracta d'escollir el tema a treballar, repassar els conceptes (si cal), i redactar un exercici complet (amb el seu enunciat, desenvolupament i solució) perquè un altre usuari el reculli i el validi. Aquest procés també pot fer-se a l'inversa: es pot recollir un exercici d'un altre usuari per validár-lo. Tot això tantes vegades com es vulgui, amb una única regla: per recollir, primer s'ha d'haver enviat un.
El pilar bàsic és que la col · laboració ha mostrat ser una poderosa eina educativa: es descobreixen els terrenys comuns, s'equilibren les habilitats, es desenvolupa la comunicació i s'incentiva la responsabilitat sobre la pròpia tasca.

Tan Pere Monràs, líder en Economia del coneixement, com Enric Gracián, matemàtic expert en Pedagogia i Comunicació,  han reflexionat sobre la pedagogia, la intel · ligència i el treball col · laboratiu i esperen utilitzar aquest model TAC (Tecnologia d'Aprenentatge Col · laboratiu) per a qualsevol pla d'estudis futur.
 
Des de l'Associació Educativa Can Palet utilitzem les noves tecnologies (TIC) per l'aprenentage de coneixements:Sangakoo

Últimes Notícies